Želim zaščititi premoženje

Zgodila se je škoda

Obrnite se na nas

Išče se kmetija za sodelovanje pri projektu Carnivora Dinarica

20. februarja 2019

Ekipa projekta Carnivora Dinarica in Zavod za gozdove Slovenije iščeta kmetijo za sodelovanje pri projektu, ki si prizadeva za lažje sobivanje ljudi z velikimi zvermi. Cilj sodelovanja je podpora kmetijskim panogam, ki se srečujejo z izzivi kmetovanja na območju razširjenosti velikih zveri.

foto: Varovanje črede z visokimi elektromrežami in pastirskimi psi.

Kaj iščemo?

Ena izmed pomembnejših aktivnosti v projektu je vzpostavitev tako imenovane »Kmetije dobrih praks«, kjer bi lokalnemu prebivalstvu in drugi zainteresirani javnosti na ogled postavili učinkovite ukrepe za preprečevanje škode, ki jo v kmetijstvu povzročajo velike zveri. V ta namen iščemo kmetijo z območja občin Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka ali Postojna, ki bi bila pripravljena sodelovati pri projektnih aktivnostih. Želimo vzpostaviti sodelovanje s kmetijo, ki v življenju na območju velikih zveri vidi priložnost za promocijo svojega dela.

Več si lahko preberete v priloženi razpisni dokumentaciji, kjer najdete tudi PRIJAVNI OBRAZEC.

Prijava je preprosta

Če želite postati del naše zgodbe in deliti znanje o življenju na območju velikih zveri, pošljite prijavni obrazec na naslov info@varna-pasa.si do 5. 3. 2019.